Maailma Pastrňákin mukaan. Mikä tekee Havířov-lapsesta jääkiekon supertähden?

Mukava ja hauska ruskeaverikkö Marcela Ziembová kertoo kuinka hän lakkasi kyllästymästä edelliseen NHL-kauteen elokuussa. Lokakuusta huhtikuuhun, kuten yleensä, Boston Bruins, hänen poikansa David Pastrňák, oli kansan jääkiekon pimeyden painajainen jokaisessa ottelussa.

Hän suunnitteli yön lepoajanjaksolle 2018/19. Hän päätti olla turhauttamatta vuokra-asunnossa nukkumassa asuntolassa ulkomailla juoksevalla tabletilla. Mutta…

“En voinut”, hän sanoo. ”En nukahtunut ennen ensimmäistä peliä tai muita. Ja olen erittäin onnellinen. Olisin pahoillani, jos en nähnyt Davidin esityksiä. Ihmettelen edelleen kuinka hänellä menee.Olen yllättynyt nähdessäni kuinka monta kertaa työskentelen kuusi aamulla. ”

Tänä vuonna hänen nuoremmansa poika räjähti NHL: ään vieläkin voimakkaammin kuin viime kerralla. Hän pitää ampujataulua. He viihdyttävät faneja Bostonissa ja kotimaassaan rohkeilla petovoimalla ja nopeilla lentopalloilla. Hän soittaa äidilleen ennen kutakin ottelua ja ravistelee sitten vastustajan puolustusta silppujen varalta.

Jopa hänen edustajansa Aleš Volek, joka näki hänet ensin noin kahdeksan vuotta sitten kaivospizzeriassa, johon David ja Marcela kutsuttiin lounaalle, ei ole yllättynyt. .

“Jos sanoisin, että se menee luonnollisesti, en kerro totuutta. Olen yllättynyt joka vuosi, jokaisessa ottelussa, jossa hän tekee jotain erityistä. ”

Missä pukujen lukumäärä 88 antaa mahdollisuuden parantaa entisestään? Mikä se on ja mikä ajaa sitä?Neljä ihmistä liikkuu lähellä sitä selittämään.

Ihana tennitrumfi

Lentää yli jään perhonen helposti, ikään kuin hän olisi puolustanut Maan vetovoimaa. Jääkiekko on vapaa ja mieltään rasittamaton. Alkuperäisiä ideoita ei sido epäonnistumisen pelko. Luonnollinen vaisto, kuten avaruusnavigointi, vie hänet sopiviin ampuma-asentoihin.

Hän sanoo yksinkertaisesti pelaavansa. Että heillä on hauskaa jäällä. Hän nauraa ja yrittää kaikenlaisia ​​saksia. Hänen olisi kuitenkin virheellistä ajatella häntä flegmaatikkona, joka ei ole erityisen huolissaan joukkueiden tuloksista ja henkilökohtaisista tilastoista.David Pastrňák on raskaasti kilpaileva olento lapsuudesta lähtien.

“Hän on voinut lyödä meidät muistipelissä”, hänen äitinsä kertoi iloisesti. “Kun pelaamme aktiviteettia ja piirrämme minua pareittain, minua ärsyyttää: kuka olet niin tyhmä?” Rouva Marcela muistaa heti kuvan autuaasta jälkeläisestä äskettäisen ensimmäisen voiton jälkeen, joka keskeytti kolmen vuoden tappion.

“Hän oli uskomattoman onnellinen. Ja hän sanoi minulle: Kun olen tehnyt sen, voisin silti lyödä Alesia…Ehkä hän ajattelee kuin jääkiekko. Hän asettaa enemmän tavoitteita ja paranee vähitellen. ”

Hänen NHL-tavoitteensa kasvavat: 10-15-34-35-70.Hyvä on, viimeisin numero on vain matemaattinen laskelma, joka perustuu Pastrňákin mielialaiseen ampumavauhtiin lokakuussa ja marraskuussa. >

“Hänellä on suuri itsetunto, joka on toipumassa muista pelaajista”, sanoo kuntovalmentaja Ales Parez, jonka kanssa Pastrňák aloitti työskentelyn seitsemäntoistavuotiaana. ”Hän ei ole kokki, hän vain luottaa itseensä. Hän uskoo voivansa voittaa jonain päivänä NHL-pistemäärän. Se on hänelle todellinen asia. ”

Älykkyys kantaa potentiaalia

Matkalla Havířovista , Volek ei uskonut tavanneensa vasta tulevaa NHL-mestaria.Loppujen lopuksi agentti tekee harvoin merkittäviä johtopäätöksiä ensimmäisestä tapaamisestaan ​​14-vuotiaan pojan kanssa. Kun Volek itse näki hänet toimimasta tyynyjen joukossa, häntä kiinnosti yksi Daavidin piirteistä.

“Näin näön kätevän pojan. Laiha, mutta leikkisästi taitava. Pidän aina tajuudesta, jolla on enemmän potentiaalia kuin naarmuisella pojalla. Sitten hän erosi maajoukkueissa siinä mielessä, että keksitsi yhtäkkiä muita asioita kuin muut. ” Hän sijoittui merentakaisten näyttelijöiden näkyvimpien viihdyttäjien joukkoon nimeltään National Hockey League.Jopa kaikkein hienoimmat urheilun ystävät voivat katsoa häntä.

Pastrňák jatkaa menneisyydestä tunnettuja ulkomaalaisia, jotka olivat, kuten tunnettu valmentaja Luděk Bukač sanoo, PELAAJAT.

Hyökkääjät Josef Maleček, Vladimír Zabrodsky, Vaclav Nedomansky, Vladimir Martinec, Ivan Hlinka, Vladimir Ruzicka tai Jaromir Jagr loivat erinomaisesti kykynsä valita tiettyyn (jopa jäykästi monimutkaiseen) erityiseen ratkaisuun ja luoda ampumamahdollisuuden itselleen tai muille.

hän oppi taistellessaan vanhemman veljensä Jakubin ja muiden ystäviensä kanssa Havířov-kursseilla. Hän vietti paljon tunteja lapsena kylmässä.Isä Milan, Havířov-nuorten joukkueen valmentaja ja entinen Forvard Karviná tai Schwenningen, jotka lähtivät talosta, kun David oli kolme-vuotias, veivät hänet jäälle.

Tähän päivään asti potkuri ja tennis ovat olleet suosittuja saippuan kanssa. “Hän ei voi valehdella, käytän hienoja vaatteita päivittäin pesemiseen”, Marcela Ziembová vahvistaa.

Leikkisyys on hänen perusominaisuutensa ja tärkein etu. He eivät pelkää kokeilla uusia temppuja ja jauhaa niitä, he ärsyttää vastustajiaan ja ansaitsevat asiantuntijoiden kiitoksen ja yleisön ovaation. Hän iloitsee myös äidilleen, uskollisimmalle faneilleen: ”Hän on lelu, eikö niin? Kehittelen silti uusia ja uusia asioita. Minne se menee? En tiedä.Ehkä hänellä on jotain ylhäältä…Ehkä hän auttaa häntä nyt, kun hän on rakastunut. ”

Toinen ruotsalainen – Rebecca

< p> Agentti Volek aloitti vierailun Skandinaviaan, jossa hänen teini-ikäiset Jakub Vrána ja David Pastrňák rullasivat teini-ikäisiksi. Jälkimmäinen hammastettiin Södertäljessä, Itä-Ruotsissa, monikulttuurisessa kaupungissa, johon hallitus sijoittaa turvapaikanhakijoita ja jossa sijaitsee Scania-autotehdas. Kuudentoistavuotiaana hän antoi suosituksia Volkille ja heilutti Havirovia palattuaan isännöintiin Trinecistä.

“Vasta ensimmäisellä vierailullani ihmettelin, kuinka kovat James ja David olivat”, Volek muistelee. ”Neljänkymmenen vuoden mies voi helposti arvioida Ruotsista hyötyvän pojasta. Mutta epäröin paikalla, oliko se ollenkaan oikea valinta.David asui yksin vieraassa maassa kuusitoistavuotiaana. Äiti ja isä eivät herättäneet häntä aamulla. Hän asetti oman herätyskellon, pyöräilemällä miinus viisitoista. Edes illalla, kun ovi oli suljettu, hänellä ei ollut ketään hänen sukulaisistaan. ”Kaudella pohjoisessa, klo 17, hän rohkeasti selvisi isän Milanon, löytäjän Hudlerin ja Trinecin valmentajan Roman Ciencalan uskomattomista kuolemansarjoista. Surua ajautui koulutukseen: “Työskentelin kuin hullu, unohdin kaiken talvella.”

Yleensä se näyttää täysin rentoutuneelta. Ikään kuin mikään ei voisi lyödä häntä. Hänellä ei ollut ruokahalua kotona: ”Ja jos, vain äidilleni.Minua häiritsi, että hän oli surullinen. ”

Kahta heitä sitoo vahva side. ”Sanoo Marcela Ziembová. “Jos olemme kunnossa, hän on rauhallinen.” Tietysti jopa David Pastrňákin ihanassa maailmassa on toisinaan harmituksia. Hän oli epäonninen tilalla Providencessa, missä Bruins oli ottanut hänet jonkin aikaa. Kovassa kilpailuympäristössä häneltä puuttui ruotsalainen ystävyys. Hän seisoi, tottunut erilaiseen jääkiekkotyyliin. Siksi hän vakiinnutti itsensä niin varhain NHL: iin.

Hän löysi ensimmäisen tyttöystävänsä Södertäljestä…”Hän on mukava, näen heidän rakastavan toisiaan.”

Hänen nimensä on Rebecca. Se tulee Tukholmasta.Hän viettää suurimman osan ajastaan ​​hänen kanssaan Bostonissa. He menivät esihistoriallisiksi ihmisiksi naamioituihin Halloween-juhliin. Myös rakkauden onnellisuus näyttää auttavan Pastrňákia jäällä nyt.

Joskus hän oli todella kauhea

Fluto Shinzawa kirjoittaa Bruins vuodesta 2006. Paikallisen Globe-sanomalehden toimittajana hän meni heidän mökkiinsä ja katseli perinteisen klubin puomia, Stanley Cup-pyhiinvaelluskeväästä keväällä 2011 ja tsekkiläisen sisaruksen saapumista Ruotsista.

hoikka hahmo, joka on epätoivoinen lihaspanssarille.Hän muistaa edelleen, kuinka Punkster totesi alun perin, että taitava ja taito NHL: ssä eivät riitä.

“Puolustusvyöhykkeellä hän oli toisinaan todella kauhea”, sanoo Shinzawa, nyt yksi tunnustetun The Athletic -sivuston kirjoittajia. ”Hän menetti pyörän sopimattomina aikoina. Hän pelkäsi törmäystä. Hän kaatui hyökkäävien vastustajien lähestyessä. Hänen virheidensä jälkeen he loivat helposti mahdollisuudet tehdä maalin. ”

Jotta voitaisiin selviytyä ja osoittaa ainutlaatuista taiteitaan eliitin keskuudessa, Pastrňákin täytyi mukautua. Hän harjoitteli muutama kuukausi tilalla. Vähitellen hän valmistautui fyysisesti ja henkisesti kiihkeisiin taisteluihin eliitin kilpailun kanssa.

“Hän on edistynyt suuresti”, Shinzawa sanoo. ”Hän oppi taistelemaan kovia taisteluita ja aikapaineita.Tietenkin hän vahvistui, mutta hänestä tuli myös paljon rohkeampaa. Hän muistelee Södertäljen juniorijoukkueessa saamansa oppitunteja, joissa joukkue käveli kuntosalilla. Valmentaja ripustaa aikataulun ilmoitustaululle ja meni toimistoon.

Iso poika ajatteli istuvansa jonkin aikaa: ”Mutta oven koputtaessa kaikki pojat nousivat yhtäkkiä ja aloittivat työskentelyn. Automaattisesti. Sami. Kaikki katsoivat minua, etten tehnyt mitään. He kertoivat minulle jotain, mutta en osaa vielä puhua englantia. Joka tapauksessa siitä lähtien olen työskennellyt kuten muutkin. Kukaan ei huijannut yhtäkään harjoitusta. ”

Kuten jääkiekko d’Artagnan

Ensi silmäyksellä heille ei ole vaikutusta mielialallisesta hahmosta. ammattiurheilijan joukosta.Esimerkiksi heinäkuussa Wimbledonissa, jossa tennispelaaja Kristýna Plíšková kutsui hänet vieraana, hän näytti olevansa kovin hyvin ansaittu turisti, kasvanut, piilossa hatunsa alla ja aurinkolasien takana.

: “Kuten muutkin ulkomailla toimineet jääkiekkoilijat, hän huomasi, että hänen oli työskenneltävä itseään vastaan.” Viimeksi, lomalla, näki lähinnä lähtöajon. “Saavuttuaan jäälle kaikkialle ajoissa, hän voi käyttää käsiään ja ajattelua”, sanoo Parez, joka yrittää joskus pienen rynnän asiakkailleen. ylimääräinen esine puristaaksesi vielä enemmän.Trikkari paljastaa yleensä temppunsa: “Mutta sanoit, että nämä sarjat olisivat vain kolme!”

Kunnia, että jopa päästöoikeudet yleensä katoavat. Hän tietää, että kuivassa keittiössä tapahtuu hyvin tapahtumia kiillotetulla jäähalli. Räjähtävyyden lisäksi hän keskittyi kesällä ylävartalon lihaksen lujittamiseen edelleen, jotta esteiden torjunnassa tai rypistymisessä käydyissä taisteluissa ei ollut vasaraa, kuten Shinzawa kuvaili.”Hän ymmärtää, että vahvaa yläosaa tarvitaan, vaikka hän haluaakin vahvistaa jalkojaan”, Stump sanoo. “Toinen tavoite on estää vammoja – he oppivat puristamaan kehon ytimen erilaisia ​​lihaksia, jotta törmäykset eivät vahingoita häntä.” Ja vielä yksi jääkiekkoon liittyvä oppimishavainto lisää: ”Melko nopeasti kiinni vakautusharjoitteisiin ilmapalloilla – yhtenä harvoista. Jos hän epäonnistuu, hän ärsyttää häntä, ottaa sen ja saada sen aikaan. ”

Koska hän on kasvanut fyysisesti ja henkisesti, hän harjoittaa yhteenottoja ilman pelkoa.Hän on myös ottanut valmentajien taktiset kommentit sydämeen, ja veteraaneista Brad Marchandista ja Patrice Bergeronista on tullut heidän tasavertaisia ​​kumppaneitaan, samoin kuin romaanin d´Artagnanilla.

Se on luotettavampi, kypsempi ja teknisesti terävöitynyt lentopalo. Kuten muut jättiläiset, hän etsii tapoja parantaa ja yllättää kilpailijaa. Siksi, kun NHL on kaikkein silmiinpistävin linja, voidaan harkita vain kahta triaa. Colorado Commando Mikko Rantanen, Nathan MacKinnon, Gabriel Landeskog. Ja täydellisesti viritetty Bostonin hyökkäys, Striker, Bergeron, Marchand.

“Pasta” ja tarttuva hyvinvointi

hienontamalla faneille huijaamista, heiluttamalla heitä, heittämällä kiekkoja lapsille, rypistymällä musiikin rytmiin mölyhallin kautta.Hän on luonnollisesti suosittu joukkueissa, joihin hän liittyy. “Inhimillisyys, häiriötön ja sosiaalisuus kunnioittaa häntä”, agentti Volek nyökkää.

Äiti Marcela muistelee, että hän on jo toiminut erittäin hyvin ympäristönsä kanssa taaperoina: ”Hänellä on lahja. Hän puhui huonosti kolmen vuoden kuluessa, mutta värväsi helposti takapihan lapsia ja eläkeläisiä. Se ei aiheuta riitoja. Vaikka hän kiistelee kanssasi, hän ei palaa asiaan seuraavana päivänä. Hänellä on iloinen luonne. Näen Internetissä olevista videoista, että hän on sellainen hyttysmaskotti. ”

Bostonissa hän alun perin tutki perheiden lemmikkieläimiä ja isää. Hänen maanmiehensä, entinen idoli ja ystävä David Krejčí auttoivat häntä mittaamattomasti. Toimittaja Shinzawa säilytti muistonsa aloittelijoista: “David kukkii, kun muut junioripelaajat Jake DeBrusk, Charlie McAvoy ja Anders Bjork liittyivät joukkueeseen.Heidän kanssaan hän on eniten mukana. ”

” Jopa vanhemmat joukkuetoverit olivat vaikuttuneita innostumisesta, jolla he tulevat halliin päivittäin. Ehkä David Backes pitää mielialaaan tarttuvana. Siihen liittyy mukavuus ja energia, joka välittyy kaikille ympärillä oleville. Siksi se on Bruinsin siunaus. ”

Ei enää pelätä rahaa lipsahtamasta

Kun Marcela Ziembová lentää käymään Bostonissa puhumattakaan ensimmäisestä luokasta. Hän istuu takaisin yksinkertaisten ihmisten kanssa. Kevääseen asti hän työskenteli osa-aikaisesti Prahan juustokaupassa. Hän harkitsee kiinnittämistä huomiota hyväntekeväisyyteen.

Hänestä ei tullut varakas rakastajatar;Aikaisemmin yksinhuoltajaäitinä hänellä oli kolme kokopäiväistä työtä perustarpeidensa tyydyttämiseksi. Jotta hän voi saada Davidille kepin.

”En enää pelkää avata laatikkoa ja katsoa postikorttia. Minulla ei ole painajaisia. Minulla ei ole nolla nolla miinus tiliäni. En ole kimppu hermoja kuten aiemmin “, hän sanoo.

Davidin läpimurron seuraukset eivät ole vain miellyttäviä. Perheelle ilmoittaa paljon ystäviä, jotka eivät ole koskaan nähneet tai kuulleet aiemmin. Facebookin kautta on tulossa pieniä rahapyyntöjä. Suosio ei aina ole tervetullut.

“David ja Kuba palasivat Havířovin tennisturnauksesta ja lukittiin huoneeseen.Sitten vanhempi poika sanoo: “Jos en koskaan kadehdi häntä, äiti, en kadehdi häntä nyt.” Muutoin, kun tiedotusvälineillä menee hyvin, uran jyrkkä nousu vaatimattomista olosuhteista tulevan pojan kanssa ei ilmeisesti aaltoile.

Hän ei viettää villiä. Ei, hän ei elä munkkina, mutta ei nauti eikä syytä häpeää. Sitä ei käytetä tiedotusvälineiden paineessa ja vertailussa legendoihin. Teini-ikäisenä hän katsoi kerran Sidney Crosbyn, Patrick Kaneen, räätälin…

”Jarda Jagr ripustettiin myös huoneeseemme. Se oli kuka loisti. David ei ole koskaan hurrannut epäonnistuneista.Hän asetti korkeat tavoitteet! ”Selittää rouva Marcela hymyillen.

Hänestä voi tulla vasta NHL-ampujien toinen Tšekin kuningas kuningas Milan Hejdukin jälkeen. Hän parvii verrattuna Jagriin. Mutta he eivät pidä hänestä tai hänen ympärillään olevista ihmisistä kahdesti.

“Jarda on vain yksi”, sanoo agentti Volek. ”On vaikea päästä lähelle hänen esitystään. Liitä on erilainen soitintyyppi. Jos hän muistuttaa jonkun tyylinsä tyyliä, hän on Petr Klima. ”

Tšekin Ovechkin?Mutta hienosti! kuten Jagr, hänellä olisi ollut onni kasvattaa siipi ”, sanoo jääkiekon pelaajan äiti. ”Mutta nyt hän haluaa olla minun. Aika ja peli ovat muuttuneet. Valitettavasti Jagr-aikakausi on ohi, ja Pastrňák-aikakausi on vasta alkamassa. ”David Pastrňák ja Bostonissa asuva ystävä Krejčí, Jakub Voráček Philadelphiasta ja Tomáš Hertl San Josesta NHL: ssä muistuttavat eniten vanhoja hyviä aikoja. ryöstäisivätkö muut haluavuudesta tulla maailmanmestaruuskisoihin ja olympialaisiin. Voisiko se olla kaksikymmentäkaksi vuotta vanha David Pastrňák? “Olen vakuuttunut tästä”, Marcela Ziembová sanoo. ”Ei vain amerikkalaisille. Hän haluaa näyttää, että tšekit tietävät silti kuinka pelata jääkiekkoa. Hän on ylpeä maastaan. Hänet kasvatetaan palaamaan hänen luokseen. Jos hän voisi tehdä jotain hänen puolestaan, hän ei voinut sammua ja hypätä NHL: n yli suoraan sänkyyn.Ehkä se vaikuttaa muihin poikiin: Going Pasta, go too! ”

Pastrňákin tarina on jo kimalteleva, liikkuva, niittaaminen. Ja voidaan olettaa, että mielenkiintoisempia lukuja tulee olemaan. Ja että ei vain hänen rakkaansa jatkavat ihmettelemistä jäälavan jugglingsista.