Mutta Mestarien liigan finaalissa “Bayer” kompastui edelleen

Jos neljännesfinaali oli hermostunut, puolifinaali voitti vain kaikki intohimoihin liittyvät tiedot. Ferguson sekoittaa Leverkusenin Kaiserslauternin kanssa lehdistötilaisuudessa, mutta Bayer yritti olla kiinnittämättä huomiota siihen. Joukkue vastasi englanniksi jalkapallokentällä, mutta ei antanut Mankunilaisille lopullista. Edellä mainitun Ballackin ja Oliver Neuvillen ansiosta Leverkusen onnistui vähentämään kahta ottelua, ja tien päällä oli enemmän maaleja, kun Bayer pääsi finaaliin.

Manchesterin pelien jälkeen Michael Ballackille kerrottiin hänen lahjakkaimmista jalkapalloilijoista. Lucio muuttui ehkä maailman halutuimmaksi puolustajaksi. Roberto ja Bernd Schneider tulivat selkärangan pelaajiksi ja olennaiseksi osaksi tiimiä. Jälkimmäinen, muuten, oli todellinen temppu Klaus Toppmelleriltä. Ennen kauden alkua joukkueen päävalmentaja ilmoitti tekevänsä joukkueen nuoren saksalaisen avaintoimijan ja auttamaan häntä menemään Mundialiin Japaniin ja Etelä-Koreaan. Schneider maksoi luottamuksen kokonaisuudessaan, kun hän oli viettänyt suuren tuotannonkauden.

Mutta Mestarien liigan finaalissa “Bayer” kompastui edelleen. Vastatakseen tähän legendaariseen Madridiin “Real” oli erittäin vaikeaa. Kuitenkin espanjalaiset onnistuivat voittamaan vain ylimääräistä aikaa Zinedine Zidanen ponnisteluilla. Hänen tavoitteensa on pitkään ottaa käyttöön ensimmäisiä rivejä eri kaavioissa, mikä tekee vääntymismenetyksen menetyksen vieläkin arvokkaammaksi.

Bayer Leverkusen 2001 / 2002Photo: Getty Images
Mestarien liigan finaalin lisäksi “Bayer” menetti myös saksalaisen Cupin “Schalke” ottelussa ja sijaitsi myös Saksan mestaruuden toisella rivillä, ohittamalla “Borussia”, menettämällä vain yhden pisteen. Siten klubin kausi oli melkein legendaarinen, toisaalta epäonnistunut. Monet pitävät tätä seikkana, että 59 ottelussa pelattujen pelaajien kokonaismäärä ei laskenut maajoukkueen pelit, ja siksi toukokuussa, jolloin ratkaisevat ottelut pidettiin, joukot loppuivat. Joka tapauksessa tämä “Bayer” muistetaan vuosia.