Muuten hapatat mukavuusalueella

Toukokuussa 2017 Eden Hazard sanoi Chelsean mestaruuskilpailun aattona: ”Minun ei tarvitse vaihtaa esimerkkiä voittaakseen Golden Ballin. Voin tehdä sen täällä. Alle vuosi on kulunut sen jälkeen, mutta Belgian väite Euroopan tärkeimmistä yksittäisistä palkinnoista näyttää paljon epämääräisemmältä.

Hazard on Chelsean paras pelaaja viime vuosina, hän johti joukkuetta kahteen liigan otsikkoon, ja äskettäin tuli kolmanneksi sijalle historian huippuarvokkaiden joukossa. Ainoastaan ​​Didier Drogba ja Frank Lampard, mutta Azar voi voittaa heidät, jos hän roikkuu Chelseassa uransa loppuun asti.

Kysymys tulevasta belgialaisesta tulee hänen tavoitteisiinsa. Chelseassa, jossa on lyhyt elinkaari valmentajasta toiseen, Azar on joka kerta uudistetun joukkueen kääntäjänä, ja fanit ovat iloisia siitä, että Eden pysyy Mata, Oscar ja Costa -matkalla. Mutta tämä ei vieläkään riitä Lontoon yhden alueen parhaan ulkopuolelle. Kolossien bipolaarisessa maailmassa, jotka ovat muuttaneet jalkapalloa, Ronaldo ja Messi, ei riitä vain vetää joukkue, on myös tarpeen vetää peli. Tuo siihen jotain uutta. Riski ja voittaa.

Muuten hapatat mukavuusalueella, sinusta tulee paikallinen legenda, joka muistetaan harvoin klubisi ulkopuolella. Mourinho, Cech, Conte ja Cesc julistivat Azarin Golden Balliksi, mutta tuskin kukaan Chelsean ulkopuolella ei pidä häntä vakavasti portugalilaisen perillisenä argentiinalaisten kanssa. Ja jos muistat yhden joukkueen pelaajat, Gerrardilla, Scholesilla ja Henrillä oli nyt enemmän kulttiä kuin Azar.

Hän ei vain toimi Euroopassa. Jopa voimakas Neymar, joka pelasi Dijonia ja Rennea vastaan, koki loistavia oivalluksia eurooppalaisesta kohtauksesta, kuten viime kaudella, kun hän rankaisi nykyistä klubiaan epäluuloisuudesta. Azar ei ole kovin hyvä tässä: pari rangaistusta ottelussa saman Pariisin Saint-Germainin kanssa vuosina 2014 ja 2015, epämiellyttävä peli vuoden 2014 välierissä Atleticoa vastaan ​​ja belgialaiset menettivät ottelun Argentiinaa vastaan ​​MM-kisoissa.