Podsidel. Zidane kaataa Benitezin – mitä seuraavaksi?

Borussia Dortmund
Kausi: 2014/2015
Tulos ensimmäisen kierroksen jälkeen: 17. sija, 15 pistettä
Lopputulos: 7. sija, 46 pistettä (+31)
On epätodennäköistä, että kukaan olisi voinut ennustaa tällaisen aloituksen sellaiselta joukkueelta. Yksi parhaimmista joukkueista Euroopassa kuuden kuukauden aikana ei päässyt ulos Bundesliiga-sarjan pohjalta. Kaikki tämä sai toimittajat ympäri maailmaa etsimään yhä enemmän syitä klubin epäonnistumiseen, ja asiantuntijat kunkin kierroksen jälkeen keskustelemaan aiheesta ”Mitä Borussian kanssa tapahtuu?”. Tietysti tämä ei voinut jatkua koko kauden. Uuden vuoden jälkeen ”Bumblebees” muuttui ja alkoi pelata odotetulla tavalla heiltä alusta alkaen. Tuloksena on seitsemäs sijoitus mestaruuskilpailussa, joka pääsee Europa League -sarjan kolmanteen karsintakierrokseen, 12 pistettä ennen putoamisvyöhykettä ja Saksan Cupin finaalia.

Zizu on valmistautunut tähän työhön jo vuosia – mutta kuinka paljon hänelle riittää?
42 päivää sitten Real Madridin presidentti Florentin Perez tuki julkisesti päävalmentajaa Rafael Beniteziä.
Sinä yönä sanottuaan ”vaikean päätöksen” hän ilmoitti Benitezin eroamisesta ja Zinedine Zidanen nimittämisestä.
Perez, maininnut lyhyesti Benitezin ”todellisen ammattimaisen ja hyvän miehen”, siirtyi nopeasti muihin aiheisiin, ja itse espanjalaisella silmänräpäyksellä ei enää ollut merkitystä Espanjan jalkapalloissa. Tällainen asenne häneen oli kauan sitten – näyttää siltä, ​​että hän itse arvasi irtisanomisestaan ​​sanomalehdistä, kun taas klubi mieluummin vaiti kaiken.

Zidane oli valmistautunut tähän rooliin monta vuotta: hän työskenteli ensin Jose Mourinhon, sitten Carlo Ancelottin kanssa. Viime vuonna hänet nimitettiin varavalmentajaksi. Benitez ei koskaan tuntenut olevansa sataprosenttisesti varma, ettei häntä pyydetä, ja Zidanen nimi ilmestyi tasaisesti joka kerta kun hän teki uuden virheen.
Ja anna “valitun”, koska espanjalaiset sanomalehdet alkoivat soittaa hänelle (heidän tulisi muistaa edellinen “valittu”), ja yrittivät alentaa odotuksia, tämä ei todennäköisesti auta:
″ … ”Ensinnäkin haluan kiittää klubia ja presidenttiä mahdollisuudesta johtaa ensimmäistä joukkuetta. Tämä on maailman paras klubi ja siellä on maailman parhaita faneja …. ″

Nyt meidän kaikkien pitäisi pyrkiä yhteen päämäärään – voittaa jotain tällä kaudella ”, Zinedine sanoi tarkkaan.