Saksalaiset lopettivat ampumisen ensimmäisenä

Saksalaiset lopettivat ampumisen ensimmäisenä. He lauloivat joululauluja. Brittiläiset lopettivat ampumisen. Tappaminen ja tappaminen ruokkivat kaikkia. Sitten rohkeimmat tulivat kaivoista ja alkoivat vaihtaa lahjoja jouluksi. Aallomme katsomatta, se oli sieltä. Poliisilla ei ollut aikaa puuttua tapahtumiin, he vain pystyivät ihmettelemään ja hämmentämään – komentajien toimia tällaisissa tapauksissa ei säädetty asepalvelusäännöstä.

Sotilaat heittivät kivääriä, laskivat konekiväärejä, puhuivat, polttivat. Ja tietysti he alkoivat pelata jalkapalloa. Täällä, taistelukentällä. Britannia vs. Saksa.

Cheops-pyramidi, Semiramisin roikkuvat puutarhat ovat varmasti ihme, mutta todellinen ihme historiassa tapahtui tarkalleen joulupäivänä 1914: viholliset kutsuttiin olosuhteissa vihaamaan ja tappamaan toisiaan, lykkäämään vihansa hetkeksi (osoittautui täysin mahdollista) ja pelaamaan jalkapalloa ottelu Englannin jalkapalloliiton sääntöjen mukaisesti. Kuukkaiden ja suppilojen joukossa. Kun olet aiemmin vetänyt ruumiit ja loukannut vakavasti – jotta ei häiritsisi.

He sanovat, että saksalaiset voittivat ottelun. Pelattuaan pelaajat kättelivät ja astuivat haudoihin juhlimaan joulua. Huomenna kaikki on erilainen. Nykypäivän pelaajilla on käsissä kiväärit, kranaatit ja konekiväärit – kilpailijat muuttuvat vastustajiksi, ja juuri keskenään pelanneista pelaajista tulee tuhoutuvaa työvoimaa.

Ehkä tämä oli toinen joulu kahden tuhannen vuoden aikana, kun tapahtui todellinen joulu-ihme.

Mutta ihmeet ovat ohi. Verenhimoinen Ares puhdisti kurkunsa, sai kiinni itsestään ja ryntäsi lihamyllystään hiomaan vastustajansa. Hän jatkoi nautintoa neljällä vuodella ja surmasi tänä aikana 12 miljoonaa henkeä kokonaan ja 55 miljoonaa osittain.