Tärkein on suuren joukkueen kuolema vuonna 1949 lentokoneonnettomuudessa

Kauden 2005/2006 tulosten mukaan Napoli Sokker voitti alaryhmänsä sarjassa C1 saatuaan lipun B-sarjaan. Seurueella klubi hankki entisen nimensä ja tuli taas tunnetuksi nimellä Societa Sportiva Calcio Napoli tai yksinkertaisesti ja tutummin nimellä Napoli. Palaaminen Serie A: n “Napoli” -kierrokseen kesti vain vuoden – kauden 2006/07 napolilaiset päättyivät toiseksi Serie B: ssä.

Elvytyksen jälkeen “Napolista” tuli kolme kertaa A-sarjan ”pronssimitalistia” ja neljä kertaa “hopeaa”. Kaudella 2011/12 joukkue sai ensin pokaalin De Laurentis – Italian Cupissa, joka otettiin myöhemmin uudelleen kauteen 2013/14. Nykyään Napoli on yksi Italian huippuseuroista, jolla on vakaa budjetti ja mahdollisuudet siirtomarkkinoilla. Napolitikkolaisten on tietysti erittäin vaikeaa kilpailla Juventuksen kanssa, mutta he yrittävät saada toisen sijan viime kaudella.

TORINO

Torinon tarina tuntee paljon surullisia sivuja. Tärkein on suuren joukkueen kuolema vuonna 1949 lentokoneonnettomuudessa, jonka FootballHD kuvasi kerran sivuillaan. Tietysti sonnien vuonna 2005 sattunut finanssikriisi ei voi verrata tuhoon, mutta juuri hän johti klubin lakkaamiseen ensimmäistä kertaa sen perustamisen jälkeen vuonna 1906.

Onneksi oli sijoittajia, jotka ilmaisivat halukkuutensa kantaa vastuunsa Torinon veloista vasta perustetulle klubille, joka sai vanhan nimensä. Lisäksi tuolloin voimassa ollut Italian jalkapallolainsäädäntöä koskeva muutos, joka nimettiin sen perustaja Lodo Petruccin mukaan, antoi Torinolle mahdollisuuden pudottaa luokassa vain yksi jako tässä tilanteessa. Tästä syystä kausi 2005/06 “härät” vietti Serie B: ssä, mutta saavutti heti ylennyksen luokkahuoneessa, lyömällä pudotuspelejä oikeudesta pelata Serie A Mantovassa finaalissa.