Dejan Lovren: “Haluan, että kroatialaiset muistavat minut, ei Bilicia ja Stimacia”

Lovren on pelannut Bilicin ja Stimacin johdolla Kroatialle ja hän tietää kuinka painaa heidän painikkeitaan. Ehkä yhden keskuspuolustajan tunteminen vie toisen kaksi. Lovrenille asetettiin, että Bilic ja Stimac olivat hieman hulluja. “Joo, mutta sinun täytyy olla hullu maassamme”, hän vastasi. ”Kukaan ei ole normaalia. En ole normaali. ”Islanti kumartuu maailmancupista sen jälkeen, kun Kroatia oli voittanut viimeisen ryhmäpelin. Lue lisää

Lovren on Kroatian tykistön löysä tykki; itsevarma, suora, elämää suurempi, mutta hän on osa sekoitusta, joka on yhdistynyt tarkalleen oikeaan aikaan. Takaisin taaksepäin viime vuoden lokakuuhun ja Kroatia oli kriisissä vetäessään viimeistä viimeistä karsintatasoaan kotonaan Suomeen.

He istuivat taulukon toisella puolella Ukrainan kanssa ja lopullinen ottelu oli heitä vastaan ​​Kiovassa.Hävisivät ja he olivat poissa. Kroatian jalkapalloliitto ryhtyi päättäväisiin toimiin, pudottaen managerin Ante Cacicin ja korvaten hänet Zlatko Dalicilla. Kaikki lepäsi Dalicin löytäneen vastaukset – ja nopeasti.

Kuinka hän on tehnyt niin. Dalicin joukkue voitti 2-0 perustaakseen play-offin Kreikkaa vastaan, minkä he voittivat 4-1 yhteenvetona ja neljän lämmittelypelin jälkeen he ovat ottaneet maailmancupin myrskyllä.

Siellä on häikäilemätöntä Kroatiaa kohtaan, puhumattakaan syvyydestä joukkueelle. Dalic oli aloittanut vain kahdella ensimmäisellä valinnallaan Islantia vastaan: Luka Modric ja Ivan Perisic.

Se on melkein sama ryhmä, joka oli työskennellyt Cacicin alla, joten mikä on muuttunut? Lovren laskee nousun parempaan kemiaan. Kroatialla on kykyä, heillä on aina ollut kykyä – pelaajia huippuseuroilla ympäri Eurooppaa.Mutta Dal Ain, joka rekrytoitiin Al Ainista – hän oli onnistunut Lähi-idässä viimeiset seitsemän vuotta -, on kannustanut yhteenkuuluvuuteen. ehdottomasti ”, Lovren sanoi. ”Minusta se on täysin erilainen. Se ei ole muuttunut kahden vuoden aikana – ehkä vain viimeisissä peleissä, kun manageri tuli sisään. Minulla oli hyvä tunne alusta alkaen. Olen tuntenut jotain kentällä, kentän ulkopuolella. Se on tämä vahva sitoutuminen toisiinsa. Tunnet sen puhutessasi pelaajien kanssa.

“Johtajalla on omat ideansa. Hän on tuonut mukanaan jotain uutta, ja jos hän kertoo uskovan sinuun – kuten kaikessa urheilussa -, alat uskoa itseesi ja sen mukana tulee ilmapiiri ja ympäröivät ihmiset.Se on hämmästyttävää. ”

On sanottava, että Lovren ei nähnyt Cacicin kanssa silmämääräisesti, ja Kroatian asennuksissa on jo pitkään ollut mahdollista räjähdyksiä. He pelaavat 22 pelaajan kanssa Venäjällä, kun Dalic lähetti hyökkääjän Nikola Kalinicin kotiin. Hän oli kieltäytynyt osallistumasta myöhään korvaajaan avajaispelissä Nigeriaa vastaan, jonka Kroatia voitti 2-0.

Heidän uskomuksensa on lisääntynyt – etenkin Argentiinan 3-0 pudotuksen vuoksi – ja ensimmäistä kertaa vuoden 1998 jälkeen he ovat edenneet nokkavaiheeseen, jossa he kohtaavat Tanskan viimeisen sunnuntaina 16.

98-luokan varjo joukkue. Tuntuu siltä, ​​että joka kerta, kun Dalic ja hänen pelaajansa seisovat mikrofonin edessä, heiltä kysytään Davor Sukerista, Zvonimir Bobanista ja aikaisemmista aikojen kunniapojista, jotka ovat edelleen innostuneita.Tuolloin Kroatia oli vastikään muodostettu kansakunta, ja ensimmäisessä finaalissaan ne pyyhkiytyivät neljän viimeisen 16: n Romanian ja Saksan ohi puolivälierissä ennen kuin putosivat Ranskaan.Dejan Lovren neuvoi Kroatiaa ylittämään maan vuoden 1998 maailmancup-puolifinalistien lukijat. Lue lisää

“Käännyin yhdeksän turnauksen aikana ja muistan sen selvästi”, Lovren sanoi. ”Muistan äitini huutavan talossa, kun maalimme. Jälkeenpäin tiesin, että kolmas paikka oli suuri tulos. ”

Lovrenin linja on, että joukkue pystyy ja aikoo jäljitellä heitä ja että he saattavat jopa mennä askeleen pidemmälle ja päästä finaaliin. “Voimme voittaa sen ehdottomasti, mutta tarvitsemme onnea”, hän sanoi.

Kroatian puolella on eräänlainen ennakko. Vuoden 1998 karsinnassa joukkue voitti Ukrainan play-off -pelissä, mikä on käytännössä mitä he tekivät tällä kertaa.Mutta Lovren on keskittynyt vain Tanskaan.

“Olemme ehdottomasti suosikkeja Tanskaa vastaan, mutta he ohittivat kovan ryhmän, vaikka se ei ollut niin vaikea kuin meidän”, hän sanoi. “Se tulee olemaan vaikeaa. Olemme pelanneet samanlaisia ​​joukkueita vastaan ​​- Ruotsi, Norja. Nämä pohjoismaiset joukkueet, heillä kaikilla on samanlaisia ​​tyylejä, joten tiedämme kuinka pelata heitä vastaan. ”